Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Εφηβικό, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ = 3-3


Την Κυριακή 22/3/09 η ομάδα των Εφήβων του ΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ αντιμετώπισε στο γήπεδο Χαλανδρίου την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ = 3-3 (ημίχρονο 1-1)


Σκόρερς : 0-1 Στασινόπουλος στο 18' , 1-1 Πανιώνιος στο 23', 1-2 Πανιώνιος στο 47' , 2-2 Τριανταφύλλου στο 56' , 2-3 Στρατής στο 63' και 3-3 Πανιώνιος στο 82' στις καθυστερήσεις.
(θυμίζουμε η διάρκεια του αγώνα είναι 80' λεπτά)

Διαιτητής του αγώνα ο Απόστολος Τούλας , με βοηθούς τον Γιάννη Μανανά και τον Θεόδωρο Γουρνιά.Γιατρός ο κος Γεωργόπουλος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ( προπονητής Καλίκης Βασίλης)
Αρχική ενδεκάδα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ, ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ, ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΣ, ΣΑΜΙΩΤΗΣ, ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΤΟΚΟ

Αναπληρωματικοί : ΣΙΜΑ, ΛΕΚΚΑΣ, ΣΧΙΖΑΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( προπονητής Ρεσίτης Παναγιώτης)
Αρχική ενδεκάδα : ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ, ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΙΜΠΟΡΕΑΝΟΥ, ΤΖΑΒΕΛΑΣ, ΚΑΨΑΛΑΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (c), ΡΕΝΤΖΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Αναπληρωματικοί : ΤΟΥΝΤΑΣ Χ., ΤΟΥΝΤΑΣ Γ., ΠΡΑΣΙΝΟΣ, ΜΠΟΤΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΣΟΥΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΔΗΣ

Αλλαγές : στο 45' Μπότης αντί Τζαβέλα, στο 54' Πράσινος αντί Ζιμπουρεάνου, στο 60' Τούντας Χρήστος αντί Τριανταφύλλου (λόγο τραυματισμού), στο 71' Τούντας Γ. αντί Καψάλα και στο 72' Καραγιάννης αντί Στρατή.

Περιγραφή : Ο προπονητής της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε τον αγώνα με ένα 3-6-1 που γινόταν στην επίθεση 3-4-2-1. Ο Μουτεβελής κάτω από τα δοκάρια , ο Μπαρτώκας δεξιά στην άμυνα , ο Καψάλας αριστερά με τον Χριστόπουλο στο κέντρο και με βάθος. Στο κέντρο παρέταξε δύο αμυντικά χαφ , τον Μάριο Ζιμπορεάνου δεξιά και τον Στασινόπουλο αριστερά και μπροστά από αυτούς τέσσερις πιό επιθετικούς χαφ , τον Τζαβέλλα δεξιά με τον Τριανταφύλλου αριστερά και στο κέντρο τους Ρεντζή και Καράτζαλο. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Στρατής.

Σε ένα δυνατό παιχνίδι κέντρου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η Αγία Παρασκευή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι , είχε την κατοχή της μπάλας μέχρι και το 20' , και κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 στο 18' με καρφωτή κεφαλιά του Στασινόπουλου ύστερα από καλή εκτέλεση κόρνερ του Τριανταφύλλου από αριστερά. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σκόρερ και τους συμπαίκτες του. Στην συνέχεια ο Πανιώνιος πίεσε περισσότερο , δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Αγίας Παρασκευής , κυρίως από αριστερά με τους γρήγορους επιθετικούς απέναντι στον Μπαρτζώκα , τον Ζιμπορεάνου ,τον Τζαβέλλα και τον Χριστόπουλο. Έτσι σε μια κόντρα επίθεση στο 23' , ο επιθετικός του Πανιωνίου έφυγε μόνος , σούταρε από θέση μέσα αριστερά , η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και πάνω από τον τερματοφύλακα Μουτεβελή που απέκρουσε αρχικά αλλά τελικά αυτή κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Λίγα λεπτά μετά , στο 32' , ο Στρατής είχε μια καλή ευκαιρία να κάνει το 2-1 όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Κωνσταντόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.
Οι εσωτερικές αλλαγές στην αμυντική διάταξη μετά το 30' βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία της Αγίας Παρασκευής και το ημίχρονο έκλεισε με 1-1. Στο πρώτο αυτό μέρος οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες , η μπάλα πέρναγε δύσκολα στους επιθετικούς , έγιναν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου στις μεταβιβάσεις και από τις δύο ομάδες , ο Πανιώνιος προσπάθησε να δημιουργήσει 'παιχνίδι' αλλά η SANTA είχε τρεξίματα για άλλη μια φορά και καλή κάλυψη των χώρων.

Στην επανάληψη και στο 47' , ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 2-1 ύστερα από σουτ πλασέ μέσα από την περιοχή , σε μια φάση που οι παίκτες της Αγίας Παρασκευής δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από τα καρέ σε πρώτο χρόνο . Λίγα λεπτά μετά , στο 56' , σε ένα γέμισμα από το κέντρο προς την περιοχή του Πανιωνίου , η μπάλα μετά από κακή απόκρουση - σύγχιση βρέθηκε στον Τριανταφύλλου στο ύψος του πέναλτι , ο οποίος με καταπληκτικό γυριστό βολέ και κάτω από πίεση αντιπάλων , κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 νικώντας τον πολύ καλό Κωνσταντόπουλο.
Η καλή ψυχολογία ήρθε με το μέρος της Αγίας Παρασκευής , η οποία προσπάθησε με μακρινές πάσες προς τους επιθετικούς ή με στημένα να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Πανιωνίου, με σκοπό να πετύχει ένα τρίτο τέρμα και να πάρει την νίκη. Πράγματι στο 63' σε μια τέτοια φάση , μακρινή μεταβίβαση προς το κέντρο της άμυνας, βγήκαν μόνοι τους μπροστά στον Κωνσταντόπουλο , οι Μπότης και Στρατής , με τον τελευταίο να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα του Πανιωνίου και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-3 για την SANTA. Στο 70' περίπου άρχισε δυνατή νεροποντή και φάνηκε ότι το παιχνίδι θα τελειώσει με 2-3 και στο 71' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη - κόκκινη για διαμαρτυρία ο Δημητρίου του Πανιωνίου. Στην τελευταία φάση του αγώνα - στις καθυστερήσεις - καθώς αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε την λήξη , ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ από αριστερά , εκτελέστηκε προς την μικρή περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στο πρώτο δοκάρι , εκεί όπου με αυτογκόλ (κεφαλιά προς τα πίσω) δεχθήκαμε την ισοφάριση (3-3). Μια άτυχη στιγμή για την Αγία Παρασκευή που έχασε την νίκη κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Συμπερασματικά να πούμε για την ομάδα μας ότι έδειξε πως έχει πολλά τρεξίματα (καλή φυσική κατάσταση για τους περισσότερους που δεν έχουν χάσει προπονήσεις) , καλή ομαδική αμυντική λειτουργία σε όλο το γήπεδο , αν και παρατηρούνται ατομικά λάθη στα μαρκαρίσματα . Η ομάδα 'βγάζει' ενέργεια μέσα στο γήπεδο , οι παίκτες αγωνίζονται δυνατά και με πάθος για την νίκη . Στην επιθετική λειτουργία , όπου παρατηρούνται και τα περισσότερα προβλήματα σε όλες τις ομάδες , καθώς ευκολότερα αμύνεσαι αλλά δύσκολα δημιουργείς επιθετικό 'παιχνίδι' , η ομάδα μας βασίζεται κυρίως στις προσωπικές ενέργειες των παικτών της , οι οποίοι διαθέτουν σίγουρα ταλέντο και μπορούν να βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό , παρά στην ομαδική επιθετική τακτική.
Πρόβλημα σίγουρα είναι οι τραυματισμοί παικτών κατά την διάρκεια της περιόδου καθώς και η εναλλαγή προσώπων - θέσεων κατά την διάρκεια των αγώνων λόγω μη παρουσίας κάποιων.
Πρέπει να βελτιωθούμε στην κίνηση χωρίς μπάλα, στην υποστήριξη του παίκτη που έχει την μπάλα , στις μεταβιβάσεις μας καθώς 'πουλάμε' εύκολα την μπάλα , στην επικοινωνία των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα στημένα , κυρίως τα αμυντικά.

Σήμερα ξεχώρισε από τους υπόλοιπους ο Ρεντζής , με πολλά τρεξίματα , αρκετές προσωπικές μάχες κερδισμένες - φάουλ , καλή κατοχή της μπάλας , προσπάθησε να 'μοιράσει' παιχνίδι , στο β' ημίχρονο ανέβασε πολύ την απόδοση του.
Προσπάθησαν αρκετά και οι Καψάλας, Στασινόπουλος , Τριανταφύλλου και Ζιμπουρεάνου. Ο Χριστόπουλος είχε καλές ενέργειες αλλά δεν 'έπαιξε' με βάθος (ειδικά στο α' ημίχρονο) απέναντι σε μία αρκετά γρήγορη ομάδα επιθετικά , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τους πλάγιους αμυντικούς. Ο Μπαρτζώκας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα έχοντας να αντιμετωπίσει βέβαια πολύ γρηγορότερους παίκτες. Ο Καψάλας είχε δύναμη - ενέργεια όπως πάντα , έχασε όμως κάποιες φορές τον αντίπαλο του στο μαρκάρισμα. Ο Στασινόπουλος καλός στα αμυντικά καθήκοντα του ( σωστές θέσεις - δύναμη) , δεν βοήθησε όμως στην επιθετική λειτουργία της ομάδας , πέτυχε όμως ένα καλό τέρμα. Ο Τριανταφύλλου έδωσε μάχες στην μεσαία γραμμή , πέτυχε σπουδαίο γκολ στην επανάληψη αλλά με λίγες μπαλιές προς την επίθεση . Ο Ζιμπουρεάνου φάνηκε με πολλές δυνάμεις , έδειξε όμως ότι δεν γνωρίζει την θέση του αμυντικού χαφ (δεν έχει πειθαρχία στην θέση) , καθώς βγήκε πολλές φορές σε θέση έξω δεξιά με αποτέλεσμα να μην έχει άμεσες επιστροφές (κατανάλωσε ενέργεια) και να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην κόντρα επίθεση στο α' ηίχρονο. Ο Τζαβέλλας έπαιξε ουσιαστικά ένα ημίχρονο , με κάποιες καλές ενέργειες επιθετικά αλλά δεν είχε τις απαραίτητες επιστροφές σε κάποιες περιπτώσεις. Ο Καράτζαλος προσπάθησε και αυτός αρκετά χωρίς όμως να κάνει την διαφορά. Ο Στρατής φάνηκε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος επιθετικά (έχει αίσθηση του γκολ) εάν τροφοδοτηθεί σωστά και με συχνότητα. Βέβαια πρέπει και αυτός να κινηθεί περισσότερο στο χώρο και να βοηθήσει και αμυντικά , ίσως και στα στημένα. Ο Μουτεβελής δεν δέχθηκε πολλά σουτ , στάθηκε ίσως και άτυχος στο 1-1 , πρέπει να αρχίσει να κατευθύνει την άμυνά του. Με ενέργεια και ταχύτητα ο Μπότης ( από το παιδικό τμήμα , αγωνίστηκε δεξιά στην αρχή και στη συνέχεια σέντερ φορ ) πρέπει να βελτιώσει την κίνηση του στο χώρο και να αποφύγει το οφσάιντ. Οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν σχετικά λίγο.

Επόμενο παιχνίδι για τους εφήβους με το ΚΑΜΑΤΕΡΟ εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: