Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ - ΔΑΝΙΑ (Under-17) = 1 - 0


Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθει στο γήπεδο 'Μιχάλης Κρητικόπουλος' , έδρα Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή , η Εθνική μας ομάδα με παίκτες κάτω των 17 ετών ( UNDER-17) κέρδισε με 1-0 την αντίστοιχη ομάδα της Δανίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την ενδιάμεση φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος .

ΕΛΛΑΔΑ - ΔΑΝΙΑ = 1 - 0 (ημίχρονο 1-0)

Συνθέσεις :

ΕΛΛΑΔΑ / GREECE : (προπονητής / Coach , Γιώργος Σεμερτζίδης)

Παπαθανασίου, Πλάντζος (42' Βάτσης), Ποτουρίδης, Λαγός, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σταμόγιαννος, Ταχμαζίδης (15' Τσαμουρλίδης), Κοτσαρίδης, Βέλλιος (70' Διαμαντάκος), Μάριος Παπαδόπουλος (63΄ Μαυροβασίλης), Βλάχος

ΔΑΝΙΑ / DENMARK: (προπονητής / Coach , Thomas Frank )

Αρχική ενδεκάδα :Παίκτης / Σύλλογος / Ημερομηνία Γέννησης

1. David Jensen (GK) , FC Nordsjaelland , 25.03.92

2. Mark Gundelach , FC Nordsjaelland, 07.01.92

3. Nicolai Moller Boilesen (c) , Brondby, 16.02.92

4. Dario Dumic, Norwich FC, 30.01.92

6. Casper Sloth, AGF, 26.03.92

8. Mourad El Bariaki, B93, 29.01.92

9. Mads Dittmer Hvilsom, FC Midtjylland, 23.08.92

10. Christian D. Eriksen, Ajax, 14.02.92

13. Christian Sorensen, OB, 06.08.92

14. Oguzhan Aynaoglou, FC Nordsjaelland, 22.03.92

18. Frederik Sorensen, Lyngby, 14.04.92

στην 18άδα συμμετέχουν και οι :

5. Daniel Norouzi, Brondby IF, 03.01.92 , στο 55' στην θέση του Frederic Sorensen

7. Jonas Larsen, Lungby, 29.01.92 , στο 55' στην θέση του Cristian Sorensen

11. Casper Offenberg, AB, 06.03.92 , στο 70' στην θέση του Sloth

12. Nicolai Christensen, AGF, 11.02.92

15. Kristian Auken Skov, Esbjerg fB, 14.08.92

16. Nicolai Bjerregaard (GK), Lyngby, 25.03.92.

17. Franck Semou, Hvidovre, 25.08.92

Επικεφαλής αποστολής / Head of Delegation , Egon O. Hansen

Προπονητής / Coach , Thomas Frank

Βοηθός προπονητή / Assistant Coach , Per Andersen

Ιατρός Ομάδας / Medical physician, Jesper Hoeg Vinther

Φροντιστής / Kit Manager , Eric Nielsen

Ανάλυση Βίντεο / Video analyst , Claus Gaihede

Γραφείο Τύπου,Γραμματεία / Secretary , Thomas Andersen

Διαιτητής της συνάντησης ο κος Αναστασιάδης του Συνδέσμου Αθήνας , που κιτρίνισε τους Oguzhan Aynaoglou και Frederik Sorensen.

Περιγραφή αγώνα : Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά , με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα . Η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει σε μια αντεπίθεση από αριστερά , με όμορφο πλασέ του Μάριου Παπαδόπουλου στο 10ο λεπτό ύστερα από μακρινή 'λόμπα' στην πλάτη της άμυνας της Δανίας .

Πέρα από το γκολ δεν υπάρχουν άλλες φάσεις στο α' ημίχρονο , σε ένα παιχνίδι κέντρου , όπου οι ομάδες μοιράστηκαν την κατοχή μπάλας και πρόσεξαν περισσότερο να μην δεχθούν γκολ παρά να δημιουργήσουν πίεση στον αντίπαλο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε ποιο 'ανοικτό' , η μπάλα κυκλοφόρησε και από τις δύο ομάδες και το θέαμα βελτιώθηκε. Καταγράφουμε δύο ευκαιρίες για την Ελλάδα , στο 57' λεπτό ένα πλασέ μέσα από την περιοχή του Σταμόγιαννου που απέκρουσε ο Δανός τερματοφύλακας σε κόρνερ και ένα συρτό σουτ του Βέλλιου , στο 69΄ λεπτό , που πέρασε άουτ. Οι Δανοί είχαν μία ευκαιρία για να παραβιάσουν την εστία του Παπαθανασίου , σε κεφαλιά του Hvilson (9) μέσα από την περιοχή , με την μπάλα να καταλήγει τελικά στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα .

Για την Δανία έκανε πολύ καλό παιχνίδι ο 'μικρόσωμος' χαφ , Mourad El Bariaki (8) , MVP του αγώνα κατά την άποψη μας , με συμπαραστάτη τον αρχηγό της Δανίας Nicolai Moller Boilesen (3) , ο οποίος βοήθησε πολύ στον ανασταλτικό τομέα (μπακ) αλλά ήταν εντυπωσιακός και στις προσπάθειες του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Σταθερός και ο στόπερ της Δανίας Dario Dumic (4), που είχε τον πλήρη έλεγχο στην αμυντική γραμμή της ομάδας του. Ο Christian D. Eriksen (10) δεν βρέθηκε και στην καλύτερη του κατάσταση και 'πήρε' λίγες προσπάθειες.

Από την Ελληνική ομάδα , ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν πολύ σταθερός , απέφυγε τα λάθη , και καθοδηγούσε αμυντικά όλη την ομάδα. Ο Μάριος Παπαδόπουλος (10) προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής και μοίρασε μπάλες μέχρι την στιγμή που αντικαταστάθηκε. Συνολικά υπήρχε διάθεση από τους Έλληνες , αμυντικά η ομάδα έβγαλε όλα τα μαρκαρίσματα αλλά υστερήσαμε στον δημιουργικό τομέα , στην οργάνωση δηλαδή του επιθετικού παιχνιδιού μας , με λάθη στις τελικές πάσες λίγο πριν την αντίπαλη περιοχή.

τι μας εντυπωσίασε .....

  1. η γενική οργάνωση της Δανίας
  2. στην αποστολή συμμετέχουν φωτογράφοι , εικονολήπτης , κανάλι τηλεόρασης (TV2), δημοσιογράφος . Το παιχνίδι μαγνητοσκοπήθηκε ολόκληρο , οι παίκτες έδωσαν συνεντεύξεις μετά το τέλος του αγώνα ...
  3. Μετά την λήξη του αγώνα όλη η ομάδα και για 15 περίπου λεπτά έκανε αποθεραπεία , η δε ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια....
  4. Η ηρεμία των Δανών προπονητών από τον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που μεταφέρεται και στο παιχνίδι της ομάδας. Έδωσαν οδηγίες σε λίγα σημεία του αγώνα , και άφησαν τους παίκτες να δημιουργήσουν το παιχνίδι τους.
  5. Η λεκτική επικοινωνία μεταξύ των παικτών της Δανίας κατά την διάρκεια του αγώνα
  6. Η έκδοση ενημερωτικού σημειώματος (με την αποστολή της Δανίας ) και η διανομή του , στους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο εκ μέρους των Δανών !!!
  7. Το αθλητικό παιχνίδι των παικτών και η γενική συμπεριφορά τους προς τον διαιτητή της συνάντησης αλλά και τους αντιπάλους.

τι δεν μας άρεσε .....

  1. Ο μέτριος αγωνιστικός χώρος....
  2. Η μη προσέλευση φιλάθλων
  3. Η ελλιπής ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για τις εθνικές ομάδες από τα ΜΜΕ , πριν αλλά και μετά τους αγώνες των 'μικρών' εθνικών ομάδων μας
  4. Η αντίδραση κάποιων παικτών μας προς τον διαιτητή και τους αντίπαλους παίκτες της Δανίας.
  5. Η μη προσέλευση θεατών μικρής ηλικίας (πχ από ακαδημίες ή σχολεία) καθώς η ενημέρωση - προώθηση της εκδήλωσης από την διοργανώτρια αρχή είναι πάντα ελλιπής .

Την Πέμπτη 12/2/2009 , στις 15:00 και στο ίδιο γήπεδο θα επαναληφθεί ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο Εθνικών συγκροτημάτων.

Γιαννόγλου Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: